Четвер, 02.05.2024, 19:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Великознам'янська ЗОШ І-ІІІ ст. №1

Меню сайту

Головна » 2016 » Лютий » 23 » Пам’яті полеглим…
12:45
Пам’яті полеглим…

У п’ятницю та суботу 19–20 лютого 2016 року вся Україна вшановуватиме пам’ять Героїв Небесної Сотні. З цієї нагоди у Великознам’янській загальноосвітній школі №1, ряд заходів, щоб гідно вшанувати загиблих Героїв, пригадати кожного полеглого на майдані та на теренах буремного сходу.

         Перші уроки, цього дня, розпочались із урочистого прослуховування державного гімну України та хвилиною мовчання. Таким чином учні віддали належне всім полеглим за світле майбутнє нашої держави. Варто відзначити, що в цей день, стало традиційним, вшановувати і тих хто віддав життя на сході України, виконуючи свій борг перед Батьківщиною. Відповідно, адміністрація школи врахувала цю, ще зовсім молоду, традицію.

Класні керівники взяли на себе відповідальність провести тематичні виховні години, метою яких було формування патріотичних почуттів у учнів. Вчителі намагались допомогти учням об’єктивно поглянути на події останніх років в Україні і доторкнутися до долі тих, хто віддав життя будуючи нову Україну, висловити їм солідарність та шану.

Кожен з класних керівників підібрав для свого класу тему, що розкриває трагічні сторінки нової історії України. Наприклад Кайдашев Олександр Олексійович, вчитель фізкультури та до військової підготовки, провів класну годину на тему: «Слава Небесної Сотні». Під час даного заходу учні 10-Б класу читали молитву за Україну, запалили свічки на честь погиблих, були прочитані вірші на честь героїв. В інших класах теж, проводились подібні заходи. Читали вірші, знайомились з біографіями та життєвим шляхом героїв, висвітлювали історичну тяглість боротьби українського народу, згадували жертв минулих поколінь: Голодомор 1932–33 рр., битву під Крутами, Бабин Яр і ось тепер вже ми всі стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни, про яку власне і повинні пам’ятати.

На великій перерві у актовому залі школи на великому екрані було організовано перегляд відеороликів «Воины света», «Небесні ангели», «Дебальцеве!» в яких було відображено героїзм українських захисників. В свою чергу вчителі мови та літератури організували Літературно-сценічні читання: «На лінії вогню», змістом якого були: вірш, пісня, інсценізація творів сучасних та відомих літературних авторів. На другій великій перерві було зібрано шкільну лінійку на якій завучем з виховної роботи Хоменко Світланою Валеріївною було проведено годину історичної правди «Забуттю не підлягає…». Проведенню заходу також сприяли класні керівники. У бібліотеці школи, за сприяння бібліотекаря Олени Станіславовни, учні старших класів, організували виставку книжкових експозицій, художніх творів, фотографій та плакатів, відеоматеріалів на тему: «Революція гідності».

Врешті решт, всі учасники заходів, по вшануванню пам’яті сучасних героїв України, якісно і плідно попрацювали за для того, щоб справа полеглих не була забута і ми як організатори маємо надію, що учнівська молодь зробить правильні висновки для себе, які залишать твердий відбиток у формуванні сучасного громадянина України. 

Переглядів: 379 | Додав: znamenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz