Понеділок, 13.05.2024, 17:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Великознам'янська ЗОШ І-ІІІ ст. №1

Меню сайту

Головна » 2016 » Травень » 17 » «Світ моєї душі»
07:31
«Світ моєї душі»

Система загальної середньої освіти має сприяти формуванню гармонійно розвиненої, соціально й національно свідомої людини, здатної протидіяти бездуховності, наділеної усвідомленим прагненням до саморозвитку й самовдосконалення. Досягнути цієї мети можна лише за умови підвищення психологічної культури молодого покоління, вчителів та батьків, пропаганди досягнень практичної психології у вирішенні питань навчання та виховання дітей

Одним із головних завдань, які стоять перед школою - це розвиток творчих здібностей, формування навичок самосвідомості та самореалізації особистості. Шкільний психолог має  впроваджувати у своїй роботі різноманітні нетрадиційні методи, які б зацікавлювали учнів у вивченні навчальних предметів, сприяли розвитку їхніх здібностей, нахилыв, інтересів. Реалізувати ці завдання  допомагає проведення тижнів психології.

Вже стало доброю традицією для Великознам’янської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №1 проводити  тиждень психології. І це не випадково, оскільки психологія пов’язана з усіма науками, вводить людину у цікавий світ таємного внутрішнього життя особистості, стосунки з іншими людьми та оточуючим світом. Цього року   Тиждень психології проходив під назвою «Світ моєї душі».

Урочисте відкриття  провели адміністрація школи: директор Баранов Вадим Михайлович заступник директора Приладишева Ольга Олександрівна та психолог Кузнецова Наталія Миколаївна. Окрім цього перший день ознаменувався випуском стіннівок на тематику «Мій добрий  вчинок» у якому прийняли активну участь такі учні: Ляховець Данило 6-А кл., Кобозєва Поліна 9-Акл., Коваль Захар 9-Акл. Христюк Марія 9-А кл., Кабанова Ірина 9-Бкл., Осіва Анастасія 9-Б кл., Орлова Катерина 9-Б кл. , Нікітченко Аліна 10-Б кл.,Іванюк Діана 10-Б кл,  «Щастя це…»  учні 3-Б класу, 5-Б класу, учні 2-Б класу.

Активними учасниками Тижня стали учні молодших класів:1-А класу Стикайло Ілля,  Аматов Максим, 1-Б класу Перевалов Денис, Ульяніч Станіслав та інші, які прийняли участь в психологічних іграх на довіру. Варто відзначити, що до даного заходу були залучені, також батьки. Слід зазначити, що без активної взаємодії між шкільним та батьківським вихованням, в наш час, не можливе повноцінне становлення особистості. Батьки наймолодших учнів, першокласників, пройшли тести батьківського відношення, це був важливий крок, для формування загальної психологічної атмосфери та висвітлення повної картини в середовищі молодшого покоління учнів школи.          Третій день тижня психології був присвячений такому поняттю, як «толерантність». Виховувати толерантне ставлення по відношенню до різних категорій населення один із обов’язків виховного процесу в нашій школі. Саме тому серед учнів середньої та старшої ланки було проведено уроки толерантності, де молодь засвоювала норми поведінки в суспільстві та готувалась до дорослого життя. А для молодших класів цього дня відбулась психоемоційна гра «Малюємо свій настрій». Діти з особливим інтересом прийнялись до виконання завдання, так в доволі легкій невимушеній формі учні спромоглися продемонструвати свій психоемоційний стан.

Учні старших класів переглянули  важливу соціальну стрічку «Станція призначення – життя», в якій підіймалась тема конфлікту особистості із навколишнім світом.  Після перегляду стрічки старшокласники написали твір за враженнями від перегляду. Для учнів перших - сьомих класів було проведено психологічну гру «Віні Пух і всі, всі, всі…».

Перед підбиттям підсумків Тижня також  проведено відео тренінг «Все в твоїх руках…», який стимулював старшокласників до нових звершень в навчанні та у житті, оскільки в найближчому майбутньому їх чекають доленосні зміни, вибір навчального закладу, професії, можливі зміни в особистому житті.   Переглянуто відео притчі, ціллю яких було формування стійких життєвих цінностей та якостей: працелюбства, наполегливості, ентузіазму, співчуття, сміливості, відповідальності та чесності. Підведені підсумки Тижня психології «Світ моєї душі» на шкільній лінійці.

Проведення тижня психології має велике значення для підвищення психологічної культури, розуміння самого себе як особистості, усвідомлення свого місця серед людей, формування навичок рефлексії, навичок конструктивної взаємодії з навколишніми, розвиває комунікативні здібності, упевненість у своїх діях, виховує культуру поведінки.

 

Кузнецова Н.М. практичний  психолог

 Великознам’янської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №1.

Переглядів: 355 | Додав: znamenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz