Понеділок, 13.05.2024, 04:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Великознам'янська ЗОШ І-ІІІ ст. №1

Меню сайту

Головна » 2016 » Травень » 17 » Підготовка до першого іспиту
08:00
Підготовка до першого іспиту

 

Травень місяць, діти у школах з нетерпінням очікують, завершення навчального року. Але для того, щоб успішно закінчити навчальний рік,  отримати гарні оцінки  для деяких учнів  потрібно скласти іспити. Так  учнів четвертого класу очікують  перші в їхньому навчальному житті, серйозні іспити, а саме державна  підсумкова атестація, яка відбудеться вже в найближчий четвер (12.05.2016р.). Учнів чекають іспити із літературного читання, української мови та математики.

Для успішної здачі іспиту, важливо, правильним чином підготувати учнів, не тільки в плані знання вивченого матеріалу. Особливим є психоемоційний стан дитини, його правильне налаштування на майбутнє випробування. З метою відповідної підготовки в моральному та емоційному плані учнів до ДПА практичним  психологом Великознам’янської школи №1  Кузнецовою Наталією Миколаївною була проведена організаційно-підготовча бесіда серед учнівського колективу четвертого класу.

Основним змістом бесіди, виступив ряд організаційних  моментів, щодо проведення державної підсумкової атестації. Було вказано на основні моменти підготовки та повторення вивченого матеріалу. Окремоу увагу Наталія Миколаївна приділила оптимальному розподілу часу підготовки учнів,  оскільки надмірне навантаження, може принести негативні наслідки під час здачі ДПА. Тому важливим є, не тільки, повторення вивченого матеріалу, а й відпочинок, який дозволить нормалізувати психоемоційний стан перед іспитом. Дитина повинна бути врівноваженою та повною енергії, під час виконання завдань. Також перед дітьми окремим питанням, стоїть подолання хвилювання, яке в тій чи іншій мірі присутнє у кожного учня перед ДПА, тим паче, що для четвертого класу це вперше. Бойовий настрій, творча наснага, впевненість у своїх силах, увага, сконцентрованість та невимушене відношення до  завдань, які учні отримають на ДПА, ось ключі до вдалого складання іспиту. В ході бесіди, психолог, поетапно розкрила вищезазначені складові підготовчого процесу.

В ситуації, коли маєш справу із дітьми молодшої ланки, завжди треба пам’ятати, про активну та постійну взаємодію із батьками учнів. Для них окремо було роздрукована пам’ятка, в якій містилися поради батькам при підготовці дитини до ДПА. Вони, розкривали, наскільки важливим та відповідальним є участь батьків у підготовці до іспиту, оскільки саме вони повинні організувати відповідну атмосферу, яка сприятиме вдалому засвоєнню вивченого матеріалу вдома, тобто забезпечити оптимальне харчування, звести до мінімуму відволікаючі фактори, спостерігати за самопочуттям, позитивно впливати на самооцінку учнів.

Залишається побажати успіхів  та вдалих оцінок в іспитах учням четвертих класів!

           Практичний психолог

Великознам`янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1

Кузнецова Наталія Миколаївна

 

Переглядів: 339 | Додав: znamenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz